Geld lenen kan je je relatie kosten

Er zijn nog altijd mensen die besluiten om een lening af te sluiten via vrienden, bekenden of familie. Dit zorgt nog geregeld voor veel problemen. In enkele gevallen moet er zelfs een juridisch dienstverlener aan te pas komen. Afspraken die gemaakt worden met familieleden worden vaak niet goed genoeg vastgelegd – en komen vaak niet eens zwart op wit te staan. Waardoor het snel mogelijk is om tot onduidelijkheden te komen.

Wat moet je doen als je geld gaat lenen?

Als je geld gaat lenen bij vrienden of familie, is het verstandig om duidelijke afspraken te maken over de rente en over wanneer het dient terugbetaald te worden. Beter is nog om geen geld te lenen bij vrienden en familie – dit zal je zeker problemen besparen. Wanneer je in een situatie zit waar je geld geleend hebt maar dit niet terugkrijgt van je familie, kan dit snel een vrij zuur verhaal worden. Wanneer de persoon die het geld uitgeleend heeft het geld in een keer zelf nodig heeft, of terug wil hebben? Dan zal je toch in een nare situatie komen wanneer jij het geld ook niet hebt. Dit kan voor conflicten zorgen binnen families, en wellicht zelfs relaties opbreken.

Wanneer je er niet meer onderling uitkomt, is het verstandig om een mediator aan te spreken, op die manier kan er gezorgd worden dat een tussenpersoon neutraal naar de situatie kijkt. Waardoor de schade beperkt kan blijven. De emoties kunnen immers flink hoog oplopen wanneer de zaken niet goed voorgelegd zijn op voorhand.

Leen geld bij een erkend bedrijf!

De beste oplossing is om gewoon geen geld te lenen van vrienden of familieleden. Op die manier zal je nooit op een emotionele manier verbonden zijn aan de persoon die je het geld leent. Waardoor er nare situaties kunnen ontstaan. Daarnaast is er als je een lening afsluit bij een erkende verstrekker, altijd zekerheid over de rente, de duur van de lening en kan je alle informatie die je wilt vaak online al verkrijgen. Doe je research alvorens je een lening afsluit – zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Maar een ding is zeker het zal een minder nare verrassing zijn, dan wanneer je relatie met vrienden of familie op het spel komt te staan.