Geld moeten lenen is vaak relatief

Er zijn mensen die geld lenen omdat zij denken dat zij geen enkele andere keuze meer hebben. Zij hebben een rekening liggen die betaald moet worden, maar er is geen geld. Er wordt gedreigd met een deurwaarder of een aanmaning komt eraan, en daarom is er haast bij geboden. Zij sluiten snel een lening af, betalen de rekening en overzien later pas de gevolgen. Het niet tijdig terug kunnen betalen van de lening is namelijk vaak duur, en heeft meer gevolgen dan de rekening in eerste instantie had. Later komen zij er pas achter dat het een relatief klein probleem was. Wat zijn andere oplossingen die u eerst moet overwegen wanneer u denkt dat u geld moet lenen?

keuzes-maken

Contact opnemen

De meeste bedrijven willen graag het geld ontvangen dat u hen schuldig bent. Daarbij gaan de meeste bedrijven echter niet over lijken. Wanneer de klant echter geen contact met het bedrijf opneemt, is deze wel gedwongen om met maatregelen te komen. U zoekt immers niet naar een oplossing, zo redeneert het bedrijf en dat is een kwalijke zaak. Probeert u daarom eerst eens contact te zoeken met de schuldeiser. Geef aan dat er een probleem is en dat u graag wilt betalen, maar dat niet kunt op dit moment. Vraag hen of er een andere oplossing is zodat beide partijen tevreden kunnen blijven. U zal verrast zijn van de antwoorden die gegeven worden, want vaak gaan we er vanuit dat de bedrijven niet mee zullen werken, maar goede argumenten zijn er niet voor. Zij willen gewoon hun geld hebben, en wanneer er een oplossing is, verliezen zij er niets aan.

Natuurlijk zijn er uitzonderingen. Kredietverstrekkers zullen niet snel meedenken naar een oplossing, zij verdienen namelijk alleen maar geld aan het verstrekken van geld. Er zijn ook bedrijven die niet graag meedenken richting een oplossing. Haalt u een paar keer diep adem en vergelijkt u dan de aanbieders van geld eens met elkaar. Zo bent u beter voorbereid en zal u zien dat de eerste keuze niet altijd de beste is. Een overhaaste beslissing nemen omdat u zich gedwongen voelt om direct te handelen, leidt namelijk altijd tot problemen, die u dan vaak zelf veroorzaakt heeft. Een rekening die een week te laat betaald kan worden, levert vaak geen problemen op wanneer u dit gewoon even netjes aangeeft bij het bedrijf die de rekening gestuurd heeft.