Particulier geld lenen

Particulier geld lenen

Particulier geld lenen. Iedereen heeft wel eens geleend van vrienden of familie. Hoewel dit soort leningen vaak mondeling worden gedaan, en er vrijwel nooit iets op papier word gezet, bestaat er wel een officiële term voor een dergelijke lening tussen twee particuliere partijen, namelijk; de onderhandse lening.

Naast het bekende lenen van vrienden of familie, bestaan er ook vermogende particulieren, die op semiprofessionele wijze dit vermogen aanwenden om onderhandse leningen te verstrekken aan particulieren die dit nodig hebben.  Op deze wijze laten deze particulieren het geld voor hen werken, op een wijze die volgens velen veiliger is dan investeren in aandelen, effecten of obligaties.

Deze particuliere krediet verstrekkers vind u via dag en weekbladen in de contact advertenties, via veiling sites op het Internet zoals het welbekende Marktplaats, Speurders en zelfs Ebay.  Ook bestaan er diverse particuliere leen sites, waar dergelijke particuliere krediet verstrekkers hun diensten aanbieden.

Voordelen als particulier geld lenen

Particulier geld lenen, heeft veel voordelen ten opzichte van regulier lenen, zo is de rente bijna altijd lager, is er meer oog voor persoonlijke situaties, en ook worden er geen toetsingen uitgevoerd bij het BKR in Tiel. Hierdoor kan letterlijk iedereen in aanmerking komen voor een dergelijke onderhandse lening. Bijkomend voordeel is ook dat de leen overeenkomst, voor de lening door beide partijen gezamenlijk wordt opgesteld. Hierdoor weet de lener altijd voor de volle honderd procent wat er in staat, en is zo verzekerd van het feit dat er geen addertjes onder het gras zitten verstopt om achteraf tijdens het aflossen voor vervelende verassingen komen te staan.

Particulier geld lenen is de laatste tijd sterk in opmars, en winst gestaag aan populariteit. Dit is vooral te merken aan het feit dat er nu ineens reguliere krediet verstrekkers zijn die menen te moeten waarschuwen voor dit fenomeen, waar ze voorheen kozen het gewoon te negeren. Hierbij wordt vooral geschermd met hogere rente die u zou betalen bij het aangaan van dergelijke leningen, maar niets is minder waar. In de praktijk bent u bijna altijd goedkoper uit met een onderhandse lening, dan bij een regulier krediet. Indien mogelijk is een onderhandse lening dan ook te prefereren boven een regulier krediet, u wilt toch immers ook de beste lening, tegen de laagste kosten?

In korte tijd is particulier geld lenen verworden tot een volwassen alternatief op reguliere leningen, met meer oog voor specifieke situaties, minder starre formules om draagkracht te berekenen, en zonder BKR toetsingen. Deze vorm van lenen heeft zeker toekomst, en kan zeer zeker een bedreiging vormen voor het marktaandeel van de huidige Nederlandse verstrekkers van reguliere kredieten.