Geld lenen met negatieve BKR

geld lenen bkr

Geld lenen met negatieve BKR

Wanneer u door krediet problemen in het verleden een BKR notatie heeft opgelopen, kan dat in uw nadeel werken bij het aanvragen van een nieuwe lening. Toch hoeft een negatieve BKR notering niet altijd een beletsel te zijn en kan het nog steeds heel goed mogelijk zijn om geld te lenen met een negatieve BKR notering.

BKR notaties, zijn er in verschillende gradaties, van licht, tot zeer zwaar. Bij een lichte notatie bij het BKR, betekend dit dat u in het verleden te laat betaald heeft en niet op eventuele aanmaningen heeft gereageerd. Dit soort noteringen leggen krediet verstrekkers en banken gemiddeld naast zich neer en zullen gewoon overgaan tot het verstrekken van de lening. Bij zwaardere notaties, kan u om aanvullende zekerheden worden gevraagd, zoals bijvoorbeeld onderpand, waarbij u moet denken aan effecten en levensverzekeringen, om het risico voor de krediet verstrekker te beperken. Indien u de zwaarste notatie heeft opgelopen, zullen banken en andere verstrekkers van kredieten u geen lening meer toekennen, maar zelfs in zo’n situatie kan het nog steeds mogelijk  zijn om geld te lenen ondanks de negatieve BKR notatie.

Indien u de zwaarste BKR notatie heeft opgelopen kunt geen reguliere lening meer afsluiten, en bent u aangewezen op andere vormen van lenen waarbij geen BKR toetsing wordt toegepast. U kunt dan denken aan persoonlijke leningen, Leningen met onderpand via pandjes huizen, of indien het om bedragen gaat tot 1000 euro, een mini krediet.

In het geval van een mini krediet tot 1000 euro, is het mogelijk om geld te lenen met negatieve BKR notatie, via gespecialiseerde kredietverstrekkers, welke zich specifiek hebben toegelegd op het vertrekken van dergelijke leningen. Kenmerkend van dit type mini krediet is dat deze; een korte looptijd kent van maximaal 30 dagen, een vele malen hogere rente hanteert dan reguliere leningen, maar ook dat dit soort leningen veelal binnen enkele uren te realiseren is.

Bedenk wel dat geld lenen met negatieve BKR notatie door middel van een mini krediet, de duurste vorm is van lenen, waarbij het niet zelden voorkomt dat de te betalen rente tarieven ruim het dubbele bedragen van de normale rente tarieven bij reguliere leningen. Het is daarom ook aan te bevelen eerst te kijken naar de andere mogelijkheden, alvorens over te gaan tot het afsluiten van een dergelijk krediet.

Kort gezegd is het in Nederland nog steeds mogelijk geld te lenen met negatieve registratie bij het BKR, en zijn er diverse vormen van leningen beschikbaar voor dit soort situaties.