Personal finance, wat is het precies?

Personal finance, wat is het precies?

Personal finance is eigenlijk de vertaling voor persoonlijke financiën. Dit is natuurlijk erg belangrijk in het leven en wordt ook steeds meer een begrip. Hierbij moet u eigenlijk denken dat een partij diverse zaken voor u regelt als het gaat om financiën. Zo kan een onafhankelijke partij bijvoorbeeld diverse zaken omtrent het budgetteren, uitgeven en beheren voor u regelen. Hieronder zullen we kort stilstaan bij de mogelijkheden die personal finance u kan bieden. Tot slot zullen we ook nog kort stilstaan waar u op moet letten als u besluit een adviseur in te schakelen die uw financiële leven onder handen gaat nemen.

Budgetteren blijft belangrijk

Hoeveel budget heb u nou eigenlijk over en wat zijn uw maandelijkse inkomsten en uitgaven. Dit blijven natuurlijk moeilijke vraagstukken en het is zeker aan te raden om hiervoor een adviseur in te schakelen. Diverse onderzoeken hebben namelijk aangetoond dat het gebruik van een adviseur en goede inzicht in de budgetten leidt tot een betere inzicht in de financiële situatie. Dit is natuurlijk erg fijn, want mocht u geen inzicht hebben in de uitgave en inkomsten, dan kan het voorkomen dat u meer uitgeeft dan dat er geld binnenkomt. U wilt dit natuurlijk vermijden.

Uitgeven gaat makkelijk?

Veel mensen kunnen makkelijk geld uitgeven en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Om dit te voorkomen is het aan te raden om een personal finance specialist in te huren. De specialist gaat samen met u kijken naar de beste methode om uit te geven. Mocht u echt veel uitgeven, dan is het mogelijk dat de adviseur in kwestie een transactie moet autoriseren. Hierdoor weet u zeker dat u nooit teveel geld uitgeeft en dat is natuurlijk erg fijn.

Beheren van geld

Mocht u geld over hebben, dan is het natuurlijk verstandig dat hier zorgvuldig mee wordt omgegaan. Zo kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor het apart leggen van geld op de spaarrekening. Echter, zien we nu steeds vaker dat mensen geld opzij leggen en investeren in aandelen. Dit is natuurlijk wel een risico, maar met een defensieve beleggingsstrategie weet u zeker dat u alleen obligaties aanschaft. Hierbij is de mate van risico beperkt en kunt u alsnog leuke rendementen behalen met het geld dat over is. Laat dit aan een investeerder over, want mocht u het van plan zijn zelf te doen, dan weet u niet wat eruit komt.

Let goed op met wie u in zee gaat

Als u besluit om een personal finance persoon aan te nemen voor uw financiële leven, dan is het wel verstandig dat de persoon in kwestie wel weet waar hij mee bezig is. Kijk daarom altijd naar de mogelijkheden en desnoods is het aan te raden om echt een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan te gaan. Alleen op deze manier komt u erachter of de persoon een emotionele band met u hebt. U wilt natuurlijk wel dat er een connectie is tussen beide. U wilt namelijk de potentie dat uw gegevens op straat komen tot het absolute minimum beperken en dit is de eerste stap hiernaartoe. Voor advies over uw financiën kunt u terecht bij KRC Van Elderen.