Wat is de Shiba Inu token?

Over de Shiba Inu token is nog niet zoveel bekend. Opeens werd een bepaald, specifiek hondenras, zo immens populair dat zelfs Elon Musk een van deze mooie honden wilde. Dit was het jaar 2013 en voor de cryptokenners onder ons, had dat alles te maken met de Doge meme die de hele wereld overging. De populariteit van de Shiba Inu (Japanse jacht) hond heeft dus alles te maken met de Doge coin. Shiba Inu wordt ook wel de Dogecoin killer genoemd.

Hieronder lees je meer over de verschillende tokens van Shiba inu.

Ambities van Shiba Inu

Een opmerkelijk verschil tussen Dogecoin en Shiba Inu is, of eigenlijk zijn, de ambities van laatstgenoemde. Het ‘ecosystem’ van Shiba Inu zal namelijk niet uit 1 enkele cryptomunt gaan bestaan. De ambities zijn dat dit er 3 moeten worden, namelijk de SHIB, BONE en LEASH. Vooralsnog zijn dit ook alleen nog de ambitie. Tot op heden kun je alleen de LEASH en de SHIB-token kopen en verkopen. Wanneer de decentrale exchange ShibaSwap uitkomt zal ook de BONE-token op de makt worden gebracht.

SHIB

De SHIB-token. Dit is de eerste token van het project genaamd naar een Japanse jachthond; Shiba Inu. De Shiba inu token is ontzettend goedkoop, wat een gebruiker is staat stelt om hier miljarden van in bezit te kunnen hebben. Goedkoop is in de wereld van de cryptomunten wel relatief. Als je namelijk de waarde wil bepalen van een token, dan bepaal je dit niet op de prijs per munt. Dit baseer je op de totale marketcap.

Een marketcap kun je bereknen door de prijs per munt te vermenigvuldigen met het aantal munten dat er in omloop is. Dit is dan ook gelijk de reden dat Bitcoin erg duur is. Hier zijn er ‘slechts’ 19 miljoen van in omloop. Het maximale aantal SHIB-tokens dat er ooit in totaal in omloop zullen zijn, komt op een totaal van 1 quadriljoen!!! Op het moment van schrijven zijn er ‘slechts’ 400 biljoen van deze tokens in omloop. Een duidelijk voorbeeld van het feit dat de prijs van een munt, eigenlijk niks met de echte waarde van de munt te maken heeft.

LEASH

Het tweede token binnen het ecosysteem van Shiba Inu is de LEASH-token. Leash is het Engelse woord voor riem. Het is dan ook de bedoeling dat de prijs van de LEASH-token, verbonden zou zijn aan die van de Dogecoin. Later is er een andere beslissing genomen, namelijk dat de LEASH-token, net als de SHIB-token, een ERC-20 zou worden.

Het meest opmerkelijke verschil tussen de SHIB en LEASH-token, is de schaarse voorraad van LEASH. Deze staat op ongeveer 100.00.

BONE

Het 3e token binnen het ecosysteem van Shiba Inu moet de BONE-token worden. Deze is dus nog niet verhandelbaar. Het uiteindelijke doel van deze token moet governance worden. Dit houdt in dat je de token kunt gebruiken om er een stem mee uit te brengen. Hoe meer tokens, hoe meer stemrecht uiteraard. Hiermee zou je dan kunnen stemmen op pairs binnen ShibaSwap bijvoorbeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *