Besparen bij de aanschaf van je occasion

Een occasion kopen mensen doorgaans door de voordelige aanschafprijs ten opzichte van een nieuwe auto. Voor populaire modellen als Ford occasions betaal je aanzienlijk minder wanneer je kiest voor een tweedehands auto. Daar komt bij dat het aanbod momenteel enorm is, waardoor ook selectieve kiezers nu keuze hebben. Een tweedehands auto kost je altijd minder dan de nieuwprijs, maar er zijn nog meer manieren waarop je daarnaast nog extra kan besparen op de aanschafprijs. Zo heb je voor een minimaal bedrag een auto waar je nog jaren plezier van hebt.

Koopsom

De koopsom van een occasion bevat niet altijd alle kosten die je vooraf zou verwachten. Als je hier niet goed oplet kunnen er op deze manier toch onverwachts allerlei extra kosten bijkomen. Om dit te voorkomen dien je vooraf altijd goed op te letten wat er zoal is opgenomen in de koopsom. Hierbij kun je denken aan afleveringskosten, maar ook de kosten voor het rijklaar maken van een auto of eventuele belastingen. Dit alles bij elkaar kan behoorlijk oplopen als je hier vooraf niet op gerekend had.

Restwaarde

De waarde die je krijgt op het moment dat je je auto inruilt kan je theoretisch gezien aftrekken van de aanschafprijs van de occasion. Hoeveel de restwaarde is hangt sterk af van het merk auto dat je bezit. Veel mensen vergeten hierop te letten wanneer zij kijken naar de aanschafprijs. Op internet zijn een aantal lijsten te vinden met auto’s en merken die zeer waardevast zijn, waardoor de kans dat je een hogere inruilwaarde krijgt ook meteen groter is. Voorbeelden van auto’s die vrij constant blijven in waarde zijn Mercedes Benz occasions en tweedehands auto’s van Suzuki.

Staat van de auto

Tot slot bepaald de staat van de auto ook voor een groot deel de waarde ervan. Mensen zijn vaak geneigd om te gaan voor de laagste aanschafprijs. Echter betekent dit vaak dat je waarschijnlijk hogere reparatiekosten hebt als de staat van de auto ook minder goed is. Een goed onderzoekje naar de staat waarin de auto zich bevindt en mogelijke reparaties die in de toekomst nodig zijn zorgen ervoor dat je een groter beeld krijgt van het totale kostenplaatje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *