Lisk als alternatief voor ontwikkelplatforms

Lisk als alternatief voor ontwikkelplatforms

Lisk is een van de onbekendere cryptocurrencies die er bij het aanbod van Bitvavo te vinden is. Toch biedt deze currency aardig wat mogelijkheden voor de toekomst, waarbij een ontwikkelplatform toegankelijker wordt gemaakt. Daarmee wordt het als goed alternatief gezien voor de gecentraliseerde platforms als Google Play Store en Apple App Store.

Als je met een laag instaptarief wilt investeren in een digitale valuta, is dit een van de mogelijkheden die je hebt.

Apps eenvoudig ontwikkelen met Javascript

List is een open source gedecentraliseerd app-ontwikkelingsplatform welke de blockchain-technologie toegankelijker wil maken. De apps kunnen namelijk eenvoudig ontwikkeld worden in Javascript, waar vrijwel iedere ICT’er verstand van heeft.

De cryptocurrency die hieraan vasthangt, wordt voornamelijk op de hoofdketen van Lisk zelf gebruikt. Het is echter geen digitale munteenheid die gezien wordt als een betaalmiddel, maar eerder als valuta om het platform te kunnen gebruiken.

Geen officieel betaalmiddel op de markt

Het grote voordeel van Lisk is dat het toegankelijk is voor het gehele publiek. Er wordt gebruik gemaakt van het concept van sidechains en een Software Development Kit. Hiermee kunnen afzonderlijke blockchains gevormd worden, waarmee de snelheid van de oorspronkelijke keten niet aangetast wordt.

Een nadeel van de currency is echter dat het lastig met gewone valuta aangeschaft kan worden. Je moet daarom Bitcoin gebruiken om de aankoop te voltooien, waardoor er wellicht dubbele transactiekosten plaats kunnen vinden.

De mogelijkheid om zelf een platform te beginnen

Hoewel Lisk niet als betaalmiddel gezien wordt, heeft de cryptocurrency wel potentie voor de toekomst. Het ontwikkelen van apps en software kan namelijk toegankelijker gemaakt worden, doordat je in feite betaalt met de Lisk munten die in jouw wallet bij Bitvavo staan. Dit biedt iedere consument de mogelijkheid om zelf content of een platform te creëren, terwijl de transacties ook razendsnel plaatsvinden.