Waarom je in Bitcoin moet gaan handelen

Waarom je in Bitcoin moet gaan handelen

Bitcoin is bij uitstek de beproefde cryptocurrency en is in de loop van de tijd behoorlijk winstgevend gebleken voor zowel professionals als beginners. Deze digitale munteenheid heeft een enorme markt en is makkelijk verhandelbaar via brokers als Bitvavo. Lees verder om meer te weten te komen over Bitcoin.

Vooral de grote naamsbekendheid en de geschiedenis van volatiliteit en bubbels, maakt deze valuta in hoge mate interessant voor beleggers. De grote prijs verschuivingen zijn vooral interessant voor de durvende belegger die op grote winsten jaagt. Er zijn andere valuta voor de gematigde beleggers – ook verkrijgbaar bij Bitvavo.

Beginners Geluk?

Bitcoin was de eerste cryptocurrency die in 2009 werd opgericht. De munt bestaat nu al meer dan tien jaar. Ondanks dat het de voorsprong had door de pionier te zijn, heeft Bitcoin zijn strepen eerlijk verdiend. Ondermeer door het constant upgraden van hun beveiligingsmaatregelen, het verbeteren van hun transactie snelheden en het verhandelbaar zijn op zoveel mogelijk beurzen. Het succes van Bitcoin is dus op geen enkele manier niet te wijten aan beginnersgeluk.

Altijd en overal

Bitcoin is digitaal en maakt deel uit van een markt waar op elk moment van de dag wordt gehandeld, ongeacht jouw locatie. Het handelen in Bitcoin is geheel online; Je hoeft dus niet fysiek een markt te bezoeken, alles wordt gedaan met een pc of een smartphone.
Op dit moment is Bitcoin actief in de meeste landen op de wereld – dit betekent dat bijna iedereen de kans heeft om erin te investeren. In tegenstelling tot andere digitale munteenheden, zijn Bitcoin ook goed te gebruiken als betaalmiddel in fysieke winkels – bij reisbureaus en restaurants bijvoorbeeld.