Manieren van beleggen die voor jou interessant kunnen zijn

Manieren van beleggen die voor jou interessant kunnen zijn

Ben je van plan eens wat informatie in te winnen over beleggen en of het voor jou een optie is om mee te starten? Dan is het belangrijk goed te weten wat beleggen precies inhoudt en welke soorten beleggingen er zijn waar je eventueel je voordeel uit kunt halen. In het meest gunstige geval koop je een product en behaal je daar een financieel voordeel mee. In dit blog wordt het beleggen in een beleggingsfonds, pensioenbeleggen en indexbeleggen verder toegelicht.

Beleggen in een beleggingsfonds

Bij deze vorm van beleggen laat je je geld beleggen door anderen. Je hoeft zelf dus eigenlijk niet zoveel te doen. Klinkt ideaal toch? Er zitten ook zeker een aantal voordelen aan vast. Zo kun je je beleggingen spreiden over meerdere koersen en vermindert dat het risico. Verder laat je je geld beleggen door experts die er meer verstand van hebben dan jij, wat de kans op winst vergroot. Je betaald wel extra door de inleg van bijvoorbeeld transactiekosten.

Pensioenbeleggen

Pensioenbeleggen is een manier om extra geld over te houden tijdens je oude dag. Wanneer je in de periode dat je werkt niet zoveel pensioen opbouwt is pensioenbeleggen een goede manier om dit te compenseren en toch ruimschoots te kunnen genieten van je pensioen. Bij pensioenbeleggingen betaal je geen belasting over het geld dat je inlegt en je betaalt geen vermogensbelasting over het opgebouwde pensioen.

Indexbeleggen

Bij indexbeleggen beleg je in een hele verzameling beleggingsproducten. Je belegt niet in één bedrijf maar in de gehele index. Wanneer de waarde van de index stijgt, maak je winst. Wanneer de waarde van de index daalt, is jouw investering minder waard. Bij het beleggen in een gehele index wordt je geholpen door middel van zogeheten handelsinstrument trackers. Deze volgen een index.